Blog

Tour per Barcelona!

Bé, comencem amb aquesta interessant ruta per la ciudad Condal al centre de Barcelona, aquest és un bon punt de sortida per conèixer la ciutat ja que està molt ben comunicat amb les diferents opcions de transport públic.

Et proposo començar la ruta caminant per les Rambles, aquest és un passeig de 1.2 km de llargada i amb orígens al segle XVII. Aquesta gran avinguda està dividida en diferents trams que tenen diferents noms i és per això que se les anomena en plural, les Rambles. Caminant per aquest pintoresc passeig podem trobar el mercat de la Boquería, la famosa font de Canaletes, on els seguidors del F.C. Barcelona solen cel·lebrar el triomfs del seu equip, el Palau de la Virreina o el Gran Teatre del Liceu.

Plaça de Catalunya
Les Rambles
Gran Teatre del Liceu

Les Rambles acaben al Mirador de Colom, davant l’antic Port de la Ciutat. Pots pujar al mirador de Colom i tenir unes vistes panoràmiques de la Ciutat i la mar. A l’antic port també està l’embarcador a les famoses Golondrinas que són petites embarcacions en les que podràs fer una passejada per tota la costa.

Si camines pel Passeig Colom i puges per Via Laietana trobaràs bells edificis amb arquitectures precioses i podràs contemplar, per la part de darrere, la famosa Catedral de Barcelona i l’Estàtua eqüestre de Ramón Berenguer III .

Si entres per algun dels carrerons descobriràs el fantàstic Barri Gòtic on es troben una gran varietat de llocs d’interès per a visitar. En aquest barri, el més antic de la Ciutat, podem trobar vestigis dels romans i els diferents canvis que ha experimentat Barcelona a través dels anys.

Antic Port i Mirador de Colom
VIa Laietana
Estatua de Ramón Berenguer III
Estàtua de Ramón Berenguer III

Al Barri Gòtic trobem diferents llocs d’interès com per exemple La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, coneguda simplement com la Catedral de Barcelona. Davant la Catedral hi ha una gran plaça on podem veure restes de la primera muralla de la ciutat i l’escultura de Barcino. Molt a prop de la Catedral trobem el Palau Episcopal de Barcelona, o Palau del Bisbe que data del segle XIII.

També veuràs La Plaça Sant Jaume, on podrem veure la Casa de la Vila, o ajuntament i el Palau de la Generalitat de Catalunya. Un altre lloc que podem visitar és la plaça Reial, on trobem gran oferta gastronòmica i d’oci nocturn. A més, molt a prop trobem, la plaça del Rei, on podrem visitar el Museu d’Història de Barcelona.

Pots caminar pel Portal de l’Àngel, que va ser una de les entrades a la ciutat en l’època medieval i actualment és un punt de comerç local important.

Visita les restes del Temple romà d’August, que va ser un temple dedicat al culte a Cèsar August, construït a Barcino, nom que va rebre la colònia Romana que més tard es va convertir en l’actual Barcelona.

Si t’agrada l’arquitectura religiosa, el Barri Gòtic de Barcelona és ideal perquè pots visitar la bella Església de Santa Anna que data del segle XII i que és bé d’interès nacional. A més, trobem altres esglésies de gran valor arquitectònic com la Basílica de Santa Maria de la Mar o la Basílica de Santa Maria del Pi, entre moltes altres.

Barri Gòtic
Catedral de Barcelona
Escultura "Barcino"
Plaça Sant Jaume
Plaça Sant Jaume
Basílica Santa Maria del Mar

Deixant enrere el Barri Gòtic, al centre també podràs trobar l’Arc de Triomf, molt a prop també del Parc de la Ciutadella. Aquest parc es va construir sobre els antics terrenys de la fortalesa de la Ciutadella, d’això bé el seu nom, i aquí hi podem trobar diverses edificacions, entre elles el Parlament de Catalunya, a més d’una extensa col·lecció d’art públic, que el converteix en un petit museu a l’aire lliure.


Caminant pels voltants de la Ciutadella podem arribar al barri de la Barceloneta, i recórrer el seu passeig marítim amb abundants llocs d’oci i oferta gastronòmica molt variada, a més de grans i concorregudes platges.

Arc de Triomf
Parc de la Ciutadella
Platges de la Barceloneta

Endinsant-te més cap a la ciutat, deixant enrere el centre, pots anar a conèixer la Barcelona modernista, amb les grandioses obres del mestre arquitecte Antoni Gaudí.

Pots conèixer la casa Batlló i la Pedrera. També pots visitar la Sagrada Família, i ja que estàs aprofita i entra, això si, compra les entrades amb antelació per internet, ja que sempre solen estar esgotades. I com últim lloc, però no per això menys important, també pots visitar el Parc Güell.

Casa Batlló
La Pedrera
Façana de la Sagrada Familia
Interior de la Sagrada Familia
Parc Güell
Parc Güell

També és de visita obligatòria el Museu Nacional d’art de Catalunya, MNAC, ubicat a Montjuïc, amb la font màgica de Montjuïc que ens regala un moment preciós amb el seu espectacle musical. A més, molt a prop, trobem el centre comercial Arenas, que antigament va ser una plaça de toros i es va transformar en un centre comercial quan, el 2010, va ser prohibida la Tauromàquia a Catalunya.

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Plaça Espanya
Centre Comercial Arenas

I per a finalitzar, si desitges gaudir d’unes vistes panoràmiques d’infart de la ciutat Condal, has de visitar el Tibidabo, situat a la serra de Collserola, on a més podràs visitar el parc d’atraccions Tibidabo, el Temple Expiatori del Sagrat Cor i passejar pels seus amplis espais naturals.

Vistes de la ciutat des del Tibidabo
Parc d'atraccions Tibidabo
Temple Expiatori Sagrat Cor de Jesús

IMPORTANT

Et recomano que les entrades a museus, atraccions i visites guiades les adquireixis per internet, ja que serà més segur trobar disponibilitat per als dies de la teva estada.
A més, has de saber que alguns museus tenen entrada gratuïta durant el primer diumenge de cada mes.

Recorda que a tots aquests llocs pots arribar en transport públic fent servir diferents combinacions de metro, bus, tren, tramvia o ferrocarril, però això serà per a una propera oportunitat.

 

Espero haver-te ajudat i que la teva visita a Barcelona estigui plena de grans experiències i bells records!

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *